Thomas Berglund imponerad av sina målvakt. Foto: Bildbyrån

Lassinantti storspelade när Luleå utjämnade

Uppdaterad
Publicerad

Det var återigen spännande i Skellefteå.

Men denna gång behövdes ingen förlängning när det var Luleå som kvitterade kvartsfinalserien. Mycket tack vare en storspelande Joel Lassinantti mellan stolparna.

Under söndagen bjöd Skellefteå och Luleå på en långkörare där det behövdes slutminut av den femte perioden innan Skellefteå kunde avgöra och ta ledningen i kvartsfinalserien.

När lagen möttes igen redan under måndagen blev det återigen en jämn kamp men som skulle få ett annorlunda slut där Luleå kvitterade matchserien. Efter en mållös förstaperiod kunde gästerna gå upp till en 2-0-ledning genom ett effektivt powerplay.

Bra powerplay

Juhani Tyrväinen gav Luleå ledningen innan Filip Hållander gjorde 2-0. Powerplay var en framgångsfaktor, för det var där som Skellefteå reducerade i slutet av mittperioden, Jesper Frödén målskytt.

Skellefteå hade bud på fler mål under de två inledande perioderna, men att överlista Joel Lassinantti var inte lätt. Den rutinerade målvakten stod för flera svettiga parader som höll Skellefteå borta från fler nätkänningar.

Hållander matchvinnare

Filip Hållander hittade däremot nätet i den andra perioden och så även i den tredje. Det var han som med två minuter kvar satte 3-1 i öppet mål. Och tur var det för Luleå – skulle det visa sig – då Roland Mckeown reducerade till 2-3 – men då återstod bara fem sekunder av matchen.

Luleå vann, kvitterade till 1-1 i kvartsfinalserien och kan nu se fram emot att vända hem för matcher på hemmais på onsdag och torsdag.

SHL

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

2 - 3

Luleå HF logo

Luleå HF

0-0, 1-2, 1-1
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.