Alexandra Cipparone. Foto: Bildbyrån

Ledde DIF till guld – nu tvingas hon lämna

Uppdaterad
Publicerad

I våras ledde lagkaptenen Alexandra Cipparone Djurgården till guld i SDHL.

Nu får hon inte förlängt kontrakt efter tre år i Stockholmsklubben.

Djurgården Hockey meddelar kort på sin webbplats att 31-åriga Alexandra Cipparone inte fortsätter i klubben.

Forwarden är själv lite förvånad och har svårt att förstå varför klubben tar det beslutet.

– Anledningen till att jag inte får förlängt kontrakt får Nisse (Ekman, sportchef) stå för. Jag kan nog inte ens svara på det själv. Jag känner inte att det finns något konkret. Han kanske kände att jag velade, men jag vet inte, säger hon till Sportbladet.

Cipparone var med och tog upp Djurgården till SDHL 2014-15 och vann också SM-guld med Segeltorps IF 2010-11.

”Verksamheten andas proffsighet”

Idag blev det dessutom klart att den tidigare Malmöbacken Roger Öhman blir ny huvudtränare för Djurgårdens hockeydamer, som tog guld i SDHL i våras.

Öhman, som närmast kommer från att ha jobbat med Malmös juniorlag, ersätter därmed Dif:s tidigare guldtränare Jared Cipparone, som numera är assisterande tränare för Damkronorna.

– Detta blir en jätterolig utmaning. Hela verksamheten andas proffsighet och det är en stor anledning till att jag tackade ja till det här jobbet. Jag ser verkligen fram emot detta, säger Öhman i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.