Tuff grupp för Ritola, Zackrisson och gänget. Foto: Bildbyrån

Leksand bojkottar bortamatchen i Minsk

Uppdaterad
Publicerad

Leksand lottades i samma CHL-grupp som Yunost Minsk.

Nu har klubben, som debuterar i turneringen, bestämt sig för att inte resa dit.

”Vi är inte ute efter att utesluta Yunost Minsk från CHL och kommer möta de på hemmais precis som alla andra lag”, säger Leksands ordförande Claes Bergström till klubbens hemsida.

I dag hade Leksand möte med representanter från CHL och SHL med anledning av att laget i veckan lottades mot Yunost Minsk i CHL.

På mötet meddelande dalalaget, som aldrig spelat turneringen tidigare, att de bojkottar bortamatchen i Belarus på grund av det politiska läget i landet.

”Internationella ishockeyförbundet har tidigare tagit beslutet att inte spela herrarnas A-VM i Belarus, och i dagarna har även det internationella skidskytteförbundet IBU flyttat höstens planerade premiärtävling från Belarus. Utifrån den informationen vi har att ta ställning till ser vi ingen anledning att göra någon annan bedömning än dessa aktörer när det kommer till idrottsevenemang på belarusisk mark”, skriver SHL-klubben på sin hemsida.

Hur det blir med matchen är i nuläget oklart. Leksand skriver att dialogen mellan föreningen och CHL varit bra och att man hoppas arbeta fram en bra lösning före turneringens start i slutet av augusti.

”Vi ser mycket fram emot vårt deltagande i CHL, och vi ska tillsammans med ligan skapa förutsättningarna för en härlig hockeyhöst för våra supportrar”, säger Leksands VD Andreas Hedbom.

Leksand möter även Oceláři Třinec (Tjeckien), Fribourg-Gottéron (Schweiz) i gruppspelet.

SVT sänder hela turneringen.

KLIPP: Frölunda vann CHL för fjärde gången (4 februari 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.