Björklövens klack Green devils jublar efter vinsten mot Leksand. 4605 var på plats i kväll. Foto: Bildbyrån.

Raset: Leksand tappade 3-1 till 3-6 i tredje

Favorittippade Leksand, nykomling från SHL, var på väg mot segern mot Björklöven i Hockeyallsvenskan i Umeå inför 4 605 åskådare.

Men en ledning på 3-1 tappades till en chockartad förlust 3-6. 0-5 i den sista perioden och ett sanslöst tryck i T3 Center.

– Jag tycker att vi hade ett fantastiskt driv under hela matchen och i tredje så gick vi ut och visade att vi skulle vinna matchen, säger Lövens David Lindquist till den egna sajten.

Snabbt ikapp till 3-3

Efter bara två minuter i den tredje perioden var Björklöven ikapp, 3-3.

– Vi fick två snabba mål och sedan rullade det bara på, en ketchupeffekt, beskriver Lindquist utdelningen i den tredje perioden.

Björklöven förlorade premiären i Karlskoga med 4-2 men studsade nu tillbaka på bästa sätt. I nästa omgång, 27 september, möter man Södertälje hemma.