Talangerna sköt Leksand till kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Underläge 4-0 efter första mötet mot Klagenfurt.

Då klev talangerna Emil Heineman och Isak Rosén fram och vände CHL-åttondelsfinalen för Leksand.

– Det var kul att få lite utdelning, det var ett tag sedan jag gjorde mål om jag ska vara ärlig, säger Rosén till SVT Sport.

Leksand stod för en mäktig vändning i CHL-åttondelsfinalen mot Klagenfurt.

Efter förlust med 4-0 i första mötet vann man med hela 8-1 på hemmaplan och säkrade avancemanget till kvartsfinalen i CHL.

Och det var talangerna som spelade huvudrollerna.

18-årige Isak Rosén såg till att Leksand fick en drömstart genom två snabba mål i den första perioden.

– Det var kul att få lite utdelning, det var ett tag sedan jag gjorde mål om jag ska vara ärlig. Nu är det bara att fortsätta det här så ska det gå vägen, säger 18-åringen till SVT Sport första periodpausen.

Och Leksand fortsatte producera. Efter två perioder stod det 5-0 på resultattavlan efter mål av Emil Heineman, Martin Karlsson och Matt Caito.

Heineman tremålsskytt

Emil Heineman nöjde sig inte med ett mål för kvällen. I den tredje perioden gjorde 20-åringen sitt andra och tredje mål och såg till att Leksand säkrade segern. Leksand kunde till slut vinna med hela 8-1 där sista målet gjordes i tom kasse.

Leksands tränare Björn Hellkvist var mer än nöjd med talangernas insats i storsegern.

– Vi är jätteduktiga i dag. De unga killarna som får chansen tar den verkligen. Det är två duktiga killar (Heineman och Rosén) och det finns en anledning till varför de är draftade högt båda två. De har toppskills, säger Hellkvist till SVT Sport.

I kvartsfinalen väntar nu Frölunda, som slog ut Adler Mannheim med totalt 14-2.

Champions Hockey League

Leksands IF logo

Leksands IF

8 - 1

EC-KAC logo

EC-KAC

3-0, 2-0, 3-1
Tegera Arena, Leksand
Publik: 2365

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.