Leksand tvingade fram Game 7 mot Frölunda – avgörs i Göteborg på onsdag

Uppdaterad
Publicerad

Leksand vann mot Frölunda med 5-2 och utjämnade kvartsfinalserien till 3-3. Game 7 avgörs i Scandinavium på onsdag.

– Vi spelade en fantastisk Game 7 i Karlstad förra året och det blir häftigt att se hur vi reagerar, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till TV4 Play.

I mitten av den tredje perioden störtade Frölundas målvakt Lasse Johansson ut för att stöta bort pucken men gjorde i stället så att den lättade över honom och in i mål för 4-1.

Eftersom självmål inte räknas i ishockey fick sekretariatet leta ett tag innan man kunde upptäcka att Max Veronneau hade träffats av pucken på byxan i uppbyggnaden av anfallet. Det var också Veronneau som var närmast Johansson i situationen.

Det avgjorde den sjätte kvartsfinalen.

”Bara en glädje att spela”

– Det var sjukt roligt och speciellt när vi hade ett sådant stöd på läktaren Det är bara en glädje att spela sådana här viktiga matcher, säger Felix Unger Sörum som gjorde 3-1-målet i powerplay.

Efter att Frölunda reducerat till 4-2 gjorde Leksand 5-2 efter ett mönsteranfall där frie Anton Johansson avslutade med att sätta pucken i det närmsta högra krysset och den fullsatta hallen exploderade med halsduksfest och hejaramsor på läktarna.

Leksand kan glädja sig åt att ha fått igång sitt powerplay.

– Det var fjärde raka powerplayet som vi gjorde mål, säger Unger Sörum.

Frölunda inledde bra och när man fick ett tidigt inledningsmål verkade de ha matchen i sin hand men istället var det Leksand som kunde vända

– Vi gör spelmässigt en av våra bättre matcher i kvartsfinalserien men släpper in ett par olustiga mål som är svåra att förklara. Det kan bli en sådan här match i en serie och vi får släppa den, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

SHL

Leksands IF logo

Leksands IF

5 - 2

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-1, 2-0, 2-1
Tegera Arena, Leksand

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.