Leksands Matt Caito jublar efter 3-4 mot Malmö. Foto: TT

Leksand upp i serietopp

Leksand toppar en haltande SHL-tabell.

Det efter att man vann med 5-3 på bortais mot Malmö.

– Väldigt viktig seger för oss eftersom vi kliver upp i topp, säger Matt Caito i C More.

Carl Söderberg och Joakim Ryan förde Malmö fram till tvåmålsledning i den första periodvilan. 3.37 in i andra såg Mikael Ruohomaa till att det var kvitterat med två snabba mål.

Fredrik Händemark såg till att Malmö återtog initiativet men där var det roliga slut för hemmalaget. Martin Karlsson kvitterade och med tre minuter kvar av matchen slog Matt Caito in 4–3 för Leksand i numerärt överläge.

Med dryga minuten kvar skickade Emil Heineman in pucken i tom Malmökasse.

Serieledande Leksand har lika många poäng – 34 – som Frölunda efter 16 spelade matcher. Rögle, trea i serien med två färre matcher spelade, står på 32 poäng.