Leksand vann mot Oskarshamn efter ”Foppa-mål”

Leksand vann jumbofinalen mot Oskarshamn.

De gjorde det efter att Linus Persson gjort ett riktigt läckert mål.

Hans 3–1 fick tankarna att gå till ett klassiskt Peter Forsberg-mål.

Leksand och Oskarshamn är två lag med ett par riktigt jobbiga månader bakom sig.

Inför kvällens omgång placerade de sig på tabellens två sista placeringar. Det var med andra ord en match som skulle vara lite extra jobbig att förlora.

Snyggt 3–1

Men det gjorde inte Leksand. Dala-laget, som i förra omgången vann med 3–2 hemma mot Rögle och därmed bröt en fem matcher lång förlustsvit, vann med 4–1 och tog därmed sin andra raka seger.

– Det betyder oerhört mycket att få med sig poäng. De sista veckorna och de sista matcherna har vi spelat bra hockey men inte fått med oss poängen, men de sista matcherna har vi fått det och det är skönt, säger lagkaptenen Martin Karlsson – som på ett friläge snyggt satte 2–1.

Men matchens snyggaste mål gjorde Linus Persson, som med drygt en och en halv minut kvar att spela satte 3–1.

Målvaktsskada för Oskarshamn

Han kom på högerkanten, skottfintade ner målvakten Tex Williamsson, tog något ytterligare skär och lade in pucken i ett i princip öppet mål – ett mål som fick tankarna att vandra tillbaka till Peter Forsbergs mål mot Finland i World Cup 1996.

Trots segern är Leksand kvar under kvalstrecket. Nu har de dock tre poäng ner till jumbon Oskarshamn, som har elva raka förluster på bortaplan.

För Oskarshamn är avståndet till Linköping ovanför strecket nu fyra poäng. Dessutom tvingas de oroa sig över målvakten Tex Williamsson, som i den tredje perioden tvingades byta efter att ha fått ont efter ett skott i huvudet.

Även Leksand drabbades av en skada. Stjärnbacken Johan Fransson utgick redan i den första perioden då Johan Fransson fick en smäll på ena knäet.