Tobias Forsberg har opererats på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Foto: Bildbyrån

Leksandsspelaren Forsberg opererad i nacken

Uppdaterad
Publicerad

Leksandsspelaren Tobias Forsberg har under dagen genomgått en nackoperation på Akademiska sjukhuset i Uppsala, detta efter den svåra skadan i matchen mot Almtuna under gårdagen.

– Enligt läkarteamet har operationen gått som planerat, skriver hans agent på Leksands hemsida.

Forsberg bars ut på bår efter att ha kraschat in i sargen med hög fart, men han var vid medvetande när han med ambulanshelikopter kördes till Falu lasarett.

Tidigare under dagen meddelade Landstinget Dalarna i en presskommuniké att Tobias Forsberg var svårt skadad och hade förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Det viktigaste nu är att Tobias kan lägga all sin kraft och energi på att återhämta sig och att hans närmaste anhöriga får lugn och ro för att stötta honom, skriver hans agent Michael Reander på Leksands hemsida.

Det kommer inte att kommuniceras ut någon mer information om Forsberg innan det finns något att berätta, vilket kommer att ske via agenten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.