Vinst i Junlands comeback

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Junland fick en fin comeback i Linköping.

LHC besegrade Färjestad hemma med 1-0.

Det var klubbens tredje raka vinst.

Linköping hade det tungt i SHL före jul, laget förlorade tio raka matcher. Men den 21 januari bröt LHC den trista sviten då laget vann borta mot HV71 med 4-1.

I torsdags körde LHC över Rögle med 5-1 på hemmais. På lördagen kom tredje raka vinsten då laget vann med 1-0 mot Färjestad.

Matchens enda mål kom i mittenperioden.

Olle Lycksell bjöd på en fin passning som frispelade Adam Helewka framför kassan. Han var kylig och tryckte in 1-0. Resultatet stod sig matchen ut och innebär att LHC tog tredje raka segern i SHL. Det var Färjestads fjärde raka nederlag i serien.

”Det var så högljutt”

Jonas Junland, 32, gjorde comeback för Linköping. Lagkaptenen hyllades rejält innan matchen, han fick ta emot mycket kärlek från hemmafansen.

– Det var roligt. Det gick knappt att höra något, det var så högljutt därinne. Det var väldigt roligt, säger Jonas Junland till C More.

Det var första nollan den här säsongen för Linköping-målvakten Jacob Johansson.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

1 - 0

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0-0, 1-0, 0-0
Saab Arena, Linköping
Publik: 8149

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.