LHC vann rysare mot Leksand: ”Ska slå de här lagen”

Uppdaterad
Publicerad

Linköping bröt en tung förlusttrend i SDHL.

Tack vare en stark vändning mot Leksand knep LHC sin första seger på över en månad.

– Vi siktar på att vara med i toppen och då ska vi slå de här lagen, säger Moa Wernblom till SVT efter 4–3-segern.

Leksand jagade tredje raka segern i SDHL-ishockeyn när man tog emot Linköping på hemmaplan. Mycket pekade också att så skulle bli fallet.

Hemmalaget tog ledningen med 2–0 tre minuter in i andra perioden.

Då vaknade Linköping.

Det tog endast åtta sekunder för LHC att reducera och när andra perioden var färdigspelad var Linköping i ledningen med 3–2. Detta efter att Justine Leanne Reyes gjort Linköpings tredje mål med bara elva sekunder kvar av perioden.

LHC gjorde även 4–2 i tredje perioden och kopplade greppet om tillställningen. En tillställning som visserligen fick lite nerv när Payge Pena reducerade med sju minuter kvar. Men Linköping höll ut och vann med 4–3 – och bröt en tre matcher lång förlustrad.

Och tabellfyran siktar högt.

– Det kan bli väldigt bra. Det är upp till oss att göra jobbet varje dag. Det är egentligen vi som bestämmer hur bra vi kan vara, säger Moa Wernblom.

I övriga matcher vann HV71 mot AIK med 3–2 och Modo mot Luleå med 3–2.

SDHL

Leksands IF logo

Leksands IF

3 - 4

Linköping HC logo

Linköping HC

1-0, 1-3, 1-1
Tegera Arena, Leksand
Publik: 70

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.