Liam Kirk har skrivit på ett NHL-kontrakt efter VM-succén. Foto: Bildbyrån/Arizona

Efter VM-succén: Britten klar för NHL-klubb

Uppdaterad
Publicerad

Han spelade hockey med Hanhals IF i division ett.

Efter det gjorde britten succé i VM – och har nu skrivit NHL-kontrakt.

– Det har alltid varit en dröm för mig att få spela i NHL, säger Liam Kirk.

under säsongen 20/21 var den 21-åriga britten, Liam Kirk, utlånad till Hanhals IF i svenska division ett. Där stod han för tio poäng på tolv matcher innan han åkte hem för att spela med Sheffield Steelers.

I maj var han sedan del av Storbritanniens VM-lag som charmade många under världsmästerskapet i Riga, Lettland. Där blev det succé för Kirk som stod för sju mål på lika många matcher, samt två assistpoäng.

Med detta facit slutade han delad etta i skytteligan med Kanadas, Andrew Mangiapane, trots att han spelade två matcher färre.

Ryktades till Sverige

Inför VM ryktades Kirk vara på väg till Dalarna för spel med Mora i hockeyallsvenskan. Dalalaget skulle dock signat honom inför mästerskapet för att ha en chans att knyta honom till sig. Kanske hade de inte haft en chans ändå, för nu tar brittens karriär en helt annan väg.

Det var under fredagskvällen svensk tid som NHL-klubben Arizona gick ut och berättade att man skrivit på ett treårskontrakt med 21-åringen.

– Det har alltid varit en dröm för mig att få spela i NHL. Att få denna deal med Arizona känns fantastiskt. Jag är nu ett steg närmre den drömmen och jag ska fortsätta pusha mig själv för att nå den högsta nivån, säger Kirk via det brittiska hockeyförbundet.

Kirk draftades till Arizona 2018 i den sjunde rundan som nummer 189 totalt.

KLIPP: Se ett av Kirks mål från hockey-VM (1 juni)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.