Toumas Kiskinen imponerade för Växjö i första perioden. Foto: Bildbyrån

Växjö vinnare i Tjeckien efter drama

Robert Rosén avfyrade i farten en puck som studsade in bakom en skymd målvakt i förlängningen. Växjös bortaseger mot Liberec var inte vacker, men tillslut välförtjänt.

– Vi visste att vi skulle möta ett jättebra lag. Vi kastade nästan bort det i andra perioden men jag är väldigt nöjd med resultatet, säger tränaren Sam Hallam.

Efter att Adam Brodecki gett Växjö ledningen med 2-0 innan den andra perioden var ens en minut gammal rasade Lakers ihop helt. Innan dess hade Toumas Kiiskinen snurrat upp försvaret och serverat 1-0-målskytten Erik Josefsson i första perioden.

Växjö tappade mittperioden

I mittperioden gjorde vårens tjeckiska seriesegrare tre raka mål och tvingade fram en time out hos bortalaget.

Svordomarna regnade över spelarbåset, Sam Hallam var inte nöjd. I tredje höjde sig också Växjö något. Nyförvärvet Elias Pettersson lyckades trolla fram en målchans på egen hand och stänkte in kvitteringen från ingenstans med halva sista perioden kvar.

”De vita tigrarna” tappade sen initiativet som man kontrat sig till i mittperioden.

I förlängningen som spelades tre mot tre blev sen trotjänaren Robert Rosén hjälte.