Niklas Lihagen i Västeråströja. Foto: Bildbyrån

Lihagen får olycksarenan som hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Den hockeyallsvenske veterancentern Niklas Lihagen är klar för spel i BIK Karlskoga på ett korttidskontrakt.

Han får därmed Nobelhallen som ny hemmaplan, arenan där han drabbades av ett hjärtstillestånd för knappt åtta år sedan.

På lucia den 13 december 2009 fick den då 26-årige Niklas Lihagen hjärtstillestånd under pågående hockeyallsvensk match när hans dåvarande klubb Örebro mötte Karlskoga, då under klubbnamnet Bofors IK, på bortais i Nobelhallen.

En mindre del av hemmalagets supportrar skrek ”låt han dö” i samband med domaren Wolmer Edqvist lyckade återupplivningsförsök. Nidramsor som Karlskogas klubbledning och supporterorganisation sedan tog kraftigt avstånd ifrån.

– Har de gjort det är det så urbota dumt och liknar ingenting. Vi tar givetvis fullständigt avstånd från den här typen av beteende, sade dåvarande ordförande Mats Boquist till Aftonbladet.

”Goda chanser till förlängning”

Efter lyckad rehabilitering så var Niklas Lihagen tillbaka i svensk ishockey två och ett halvt år efter hjärtstilleståndet.

33-åringen har de senaste säsongerna spelat i Västerås och gjorde 15 poäng på 44 matcher förra säsongen. Nu är han klar för spel i ett skadedrabbat BIK Karlskoga och får alltså olycksarenan Nobelhallen som ny hemmaplan.

– Vi ska känna på varandra kommande två veckor och faller det väl ut från båda parter finns goda chanser till förlängning, säger BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson till BIK Karlskogas webbplats.

BIK Karlskogas seriepremiär spelas hemma mot Björklöven den 19 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.