Timothy Liljgren missar JVM på grund av skada. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Liljegren missar junior-VM

Uppdaterad
Publicerad

Timothy Liljegren missar junior-VM i ishockey på grund av sin fotskada som han dragits med i över en veckas tid. Under natten mot fredagen meddelade hans klubb Toronto på Twitter att backen tvingas avstå mästerskapet.

Timothy Liljegrens medverkan i junior-VM har varit ett stort frågetecken efter att han ådragit sig en vrickad ankel i AHL-mötet mellan Toronto Marlies och Belleville Senators i början av december. 19-åringens skada beräknades då ta fyra till sex veckor att läka.

När SVT Sport pratade med förbundskapten Tomas Montén för några dagar sedan sade han då att han inte hört något nytt kring Timothy.

JVM i ishockey

– Jag har inte pratat med Toronto sedan förra veckan, sade han.

Men Torontos general manager Kyle Dubas sade för några dagar sedan att det inte verkade realistiskt att svensken skulle kunna spela i junior-VM, och att han då inte såg ut att vara nära att göra comeback.

”Otillgänglig för det svenska landslaget”

I natt bekräftade klubben på Twitter att backen tvingas avstå mästerskapet.

”Maple Leafs meddelar i dag att försvararen Timothy Liljegren är otillgänglig för det svenska landslaget i JVM 2019”, skriver de.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet