Lindbäck och Lindberg ledde Sverige till seger

Uppdaterad
Publicerad

Ett stabilt målvaktsspel från Anders Lindbäck och två mål av Oskar Lindberg lade grunden till Sveriges 4-1-seger över Finland.

– Han visade många bra saker i sitt spel som jag tar med mig framöver, säger förbundskapten Johan Garpenlöv om Lindbäck till SVT.

Finland var det klart bättre laget i den första perioden och vann antalet avslut på mål med 12-6. Men Sveriges bästa spelare i matchen, målvakten Anders Lindbäck, gjorde en bra match.

– Starten är vi inte nöjda med där vi inte var på tårna. Finnarna tog initiativet och tack vare ett riktigt bra box- och målvaktsspel kunde vi äta oss in i matchen. I slutet av andra och i tredje perioden är vi det bättre laget, säger förbundskapten Garpenlöv efter segern.

För det skulle bli en seger för Tre Kronor.

Efter en mållös förstaperiod kom Sverige tillbaka starkt i andra. Oskar Lindberg hittade nätet i powerplay och blev tvåmålsskytt innan perioden var över. En tvåmålsledning som Sverige sedan kunde kontrollera i den tredje perioden fram till en 4-1-seger till sist.

Garpenlöv nöjd

Ytterligare blågula målskyttar blev Jesper Frödén och Mario Kempe.

Efter segern passade förbundskapten Johan Garpenlöv på att hylla sin målvakt Anders Lindbäck än mer.

– Han gör en jättebra match. Han är stabil, lugn och släpper inte många returer. Han visade många bra saker i sitt spel som jag tar med mig framöver.

Sverige har en match kvar i turneringen när man möter Tjeckien under söndagen.

Channel One Cup

Finland logo

Finland

1 - 4

Sverige logo

Sverige

0-0, 0-2, 1-2
CSKA Ice Palace, Moskva
Publik: 0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.