Rickard Rakell, till vänster, och Hampus Lindholm. Foto: TT

Avslöjar: Lindholm och Rakell klara för VM

Publicerad

Uppgifter till SVT Sport gör gällande att Anaheims back Hampus Lindholm samt hans lagkamrat Rickard Rakell är klara för VM.

Viasat har redan rapporterat om att de båda ställt sig positiva till spel. Nu kan SVT berätta att det hela är klart.

De ska enligt SVT Sports uppgifter redan ha varit i kontakt med landslagsledningen och då tackat ja. Det betyder att i dagsläget så är 14 svenska NHL-spelare klara för VM. 15 om man ska räkna in New York Rangers unga stjärnskott Lias Andersson.

Stark backsida

Viasat har rapporterat om att även Dallas forward Mattias Janmark är på väg in. Samtidigt har förbundet på sin hemsida skrivit att Janmark tackat nej. Förra årets trupp som vann VM-guld innehöll 18 spelare från NHL.

Landslagsledningens arbete med att skapa goda relationer fortsätter alltså bära frukt. Lindholm är en tvåvägsback av högsta klass. Backsidan ser stark ut med kvartetten Hampus Lindholm, Oliver Ekman Larsson, John Klingberg och Adam Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer