Foto: Bildbyrån

Lindvall höll nollan i Skellefteås måstematch

Uppdaterad
Publicerad

Med kniven mot strupen vann Skellefteå måstematchen i CHL-gruppspelet hemma mot Kärpät med 2-0.

Gustaf Lindvall höll nollan och stoppade stjärnor som Jesse Puljujärvi från att säkra en slutspelsplats.

– Vi hade som målsättning att blanda in Kärpät, säger Samuelsson till SVT Sport.

Trots många bra chanser åt båda hållen så blev det en tillknäppt match när Finlands kanske bästa hockeylag just nu var på besök.

Kärpät hade chansen att säkra en slutspelsplats vid seger och Skellefteå var mer eller mindre tvungna att vinna.

– Vi hade som målsättning att blanda in Kärpät om de här två platserna och det lyckas vi med, säger Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till SVT Sport.

Adam Pettersson gav hemmalaget ledningen i mitten på den första perioden men Kärpät skapade flera bra chanser för att få till en kvittering. Bland annat en puck som sakta gled förbi Lindvall men räddades av backen Filip Berglund.

Inte ens stjärnan, Jesse Puljujärvi, som valt att lämna NHL för att börja om hemma i Finland, lyckades hitta rätt bakom Lindvall.

– Vi visste att vi behövde ta den här segern för att kunna gå vidare. Det är en skön seger. Det är skönt med en nolla. Tycker jag får bra hjälp i egen zon. Det är skönt för hela laget att veta att vi kan hålla nollan, säger Lindvall.

Tom Pyatt avgjorde i slutsekunden med mål i tom kasse. Skellefteå glider upp i gruppledning med en match kvar. Härnäst väntar bortamöte med Kärpät i nästa vecka.

Champions Hockey League

Skellefteå AIK logo

Skellefteå AIK

2 - 0

Kärpät logo

Kärpät

1-0, 0-0, 1-0
Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Publik: 2317

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.