Linus Videll firar sitt första mål i Djurgårdströjan. Foto: Bildbyrån

Lagkapten Videll gjorde första målet för Djurgården

Linus Videll, 36, återvände till svensk hockey inför säsongen och blev direkt lagkapten i Djurgården. Han gjorde bara sin andra match i Djurgårdströjan då de slog Linköping med 3-1 – och då kom första målet.

Forwarden Linus Videll, som närmast kommer från KHL-laget Barys Nur-Sultan, slog till nästan direkt. Ett handledsskott i powerplay och 1-0.

Men Linköping svarade efter lite Dif-slarv. Max Lindroth fullbordade en spelvändning och kvitterade.

I början av den andra perioden var det en dramatisk sekvens då Linköpings Daniel Ljungman först inte fick tag på pucken då han hade öppet mål innan Djurgårdens Ludvig Rensfelt gjorde 2-1 direkt efter.

Sedan fick Linköping straff, men målvakten Mantas Armalis räddade Arvid Costmars försök.

Istället blev det ett nytt Djurgårdsmål då Rhett Rakhshani snyggt sköt in pucken i krysset.

I mitten av den sista perioden svallade känslorna över och det blev ett stort bråk på isen där de flesta spelarna var inblandade.

Segern var Djurgårdens första efter att man förlorat mot Skellefteå i premiären.