Foto: Bildbyrån

Färjestad ryckte i toppen – i ”nallebjörnsregnet”

Uppdaterad
Publicerad

Färjestad förstärker serieledningen efter 1–0-vinsten mot toppkonkurrenten Linköping.

Men matchen fick avbrytas i flera minuter – på grund av inkastade nallebjörnar.

– Vi kommer skänka dem till barn som har det tufft, säger en av initiativtagarna för organisationen ”Tappra barn” till C More.

Färjestads storform fortsätter. Säsongens kanske största prov hittills stod för dörren när laget ställdes mot toppkollegan Linköping på bortais. Men Karlstadslaget imponerade och tog sin femte raka seger.

Linköping tryckte på rejält stundtals i den första perioden efter att Marcus Nilsson gett gästerna ledningen, läckert framspelad av Daniel Viksten

Men Markus Svensson i Färjestadsmålet räddade allt och hade även hjälp av stolpen när Chad Billins pangade på.

Andra raka nollan

Trots överlägsna 12-3 i skott lyckades inte östgötarna näta någon gång. Nilssons 1–0-mål i inledningen på den första perioden räckte.

– Det är en enorm laginsats, vi är ruskigt disciplinerade, det är så härligt att stå där bak med ett så fantastiskt försvarsspel, säger Färjestadsmålvakten Svensson, som höll sin andra raka nolla, till C More.

LHC fortsatte att jaga en kvittering i sista perioden – men klarade inte att få in någon puck då heller, trots chanser i powerplay.

Nallebjörnsregn

De mest glädjande för hemmasupportrarna blev i stället de hundratals nallebjörnar som slängdes in från både hemma- och bortapubliken, i samband med välgörenhetsprojektet ”Tappra barn”.

– Vi kommer att skänka nallarna till sjukhuset i Linköping så att de kommer tillbaka till barn som har det tufft eller till andra organisationer där det behövs nallar och stöd till barn, säger Niklas Lillman, en av initiativtagarna för organisationen.

SHL

Linköping HC logo

Linköping HC

0 - 1

Färjestad BK logo

Färjestad BK

0-1, 0-0, 0-0
Saab Arena, Linköping
Publik: 7776

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.