Linköping vann mot AIK Foto: Bildbyrån

Linköping imponerade i andra perioden – vände och vann

Topplaget Linköping imponerade i andra perioden på hemmais mot AIK. LHC vände underläge till 3-1-ledning på bara några minuter. Matchen slutade 4-1.

Tabellfyran Linköping ställdes, på hemmais, mot AIK som befinner sig i nedre halvan av SDHL. Topplaget Linköping hade det kämpigt inledningsvis. Hemmalaget låg under med 1-0 efter den första perioden. Men i den andra perioden skulle hemmalaget spela upp sig – elva minuter in i perioden hade laget vänt matchen till 3-1.

Men vi tar det från början.

AIK inledde starkast

Det var bortalaget AIK som inledde starkast.

– De har lite tydligare strategi, håller i pucken bättre och anfaller oftare, säger experten Maria Rooth i SVT:s sändning.

Och dryga 17 minuter in i första perioden skulle ledningsmålet komma, via Emmy Alasalmi.

Linköping vände i andra perioden

Linköping skulle dock spela upp sig i andra perioden.

I början av perioden kvitterade Moa Wernblom till 1-1. Och drygt fem minuter senare hade hemmalaget vänt matchen – via ett vackert mål av Emilie Kruse Johansen, till 2-1. Och bara minuten senare skulle Linköping utöka igen – Ingrid Morset gjorde sitt tredje mål för säsongen när hon satte 3-1.

Linköping som vunnit de senaste matcher mot AIK, hade full kontroll på matchen i tredje perioden. Och hemmalaget vann till slut med 4-1 och knep tre poäng.

– Vi tänkte innan matchen att både Linköping och AIK har sett bra ut den senaste tiden. Jag tycker att AIK har gjort en stor förvandling. Men Linköping är för bra när laget börjar spela pucken som de gjorde i andra perioden, säger Maria Rooth.