Broc Little punkterade matchen med ett konstnummer. Foto: Bildbyrån

Linköping tog blytung trepoängare mot Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Linköping hade inför mötet med Leksand inte hade tagit en enda poäng på bortaplan. Men i Dalarna gick det bättre. LHC vann med hela 5-2, och tog tre blytunga poäng i bottenstriden.

Det såg emellertid ut att kunna bli ännu en tung bortamatch för Linköping till en början. För redan efter tre och en halv minut kom 1-0 till Leksand. Men den här gången skulle LHC ta sig tillbaka, och efter en målrik förstaperiod var det Linköping som hade ledningen med 3-2.

I andra perioden fortsatte Linköping att trycka på, och då levererade de tilltänkta ledarna i laget. Först var det Andrew Gordon som utökade till 4-2, och med två minuter kvar av perioden så var det dags för Broc Little.

Little bjöd på en kandidat till årets mål när han dribblade sig förbi ett par spelare för att sedan från knästående position prickskjuta in 5-2, som också blev matchens sista mål.

SHL

Leksands IF logo

Leksands IF

2 - 5

Linköping HC logo

Linköping HC

2-3, 0-2, 0-0
Tegera Arena, Leksand
Publik: 5581

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.