Linköping vände 0-3 till 6-4 efter irritation

Oskarshamn ledde med 3-0 innan det ens gått tio minuter av matchen mot Linköping. Gästerna gjorde dock en mäktig vändning och vann med 6-4. Patrick Russell blev huvudperson och hade en irriterad dialog med domarna.

Linköping tog den jobbiga vägen för att säkra den första trepoängen på bortais den här säsongen. Senaste trepoängaren kom i januari, så det hör till sällsyntheterna med fullpoängare för LHC på bortaplan.

– Det var jäkligt skönt. De gjorde mål i början men vi trodde på det, säger Patrick Russell som var i händelsernas centrum, till TV4 Play.

Oskarshamn hade även 4-2 fram till i början av den tredje perioden innan LHC tog över helt. Vid 4-4 fick de dessutom ett 4-5-mål underkänt efter att Russell petat in pucken där buren möjligen var flyttad ur sitt läge. Händelsen videogranskades.

– Den var kanske lite ur position men det ändrade ingenting, säger Russell som var irriterad efter det underkända målet.

”Frågade domaren om det var mål”

Det matchvinnande målet skulle dock komma för Russell. Med sex minuter blev han frispelad och lyfte in 4-5 med en backhand och kunde fullborda vändningen inför den chockade och tysta hemmapubliken.

Han hade det underkände målet i sinnet och åkte fram till domarna för att höra efter.

– Jag frågade domaren om det var mål, berättar Russell.

Oskarshamn hade ett våldsamt tryck på slutet för att få till en kvittering. I stället gjorde Broc Little 6-4 i tom bur medan hemmafansen buade.

– Vi tappar huvudet i X antal situationer och forcerar spel och beslut som kostar mycket, började märkas redan i andra perioden. Det var starkt av Linköping men vi måste se oss i spegeln och analysera vad vi kunde ha gjort bättre, säger Oskarshamns tränare Martin Filander.

Se Hockeykväll samt höjdpunkter från SHL på SVT Play.