Linköping föll hemma mot Växjö – igen

Växjö vände 4-2 borta mot Linköping. Tuomas Kiiskinen avgjorde i förlängningen med sitt andra mål i matchen. Detta var Lakers femte raka seger mot LHC på bortaplan.

– Jag tycker att vi gör det fantastiskt bra som kommer tillbaka, säger Viktor Fasth till SVT Sport.

Två rutinerade målvakter ställdes mot varandra i SAAB Arena i kväll. Jonas ”Monstret” Gustavsson mot Viktor Fasth.

Om det blev målsnålt? Nej, tvärtom. Det blev Växjö som vann med 5-4 efter förlängning i en riktigt underhållande match med öppna spjäll. Det räckte inte för östgötarna att linan med Derek Roy (0+3), Andrew Gordon (2+1) och Jakob Lilja (1+1) stod för åtta poäng ihop.

Stark upphämtning

Linköping hade med sig en 4-2-ledning inför den tredje perioden. Men väl där startade Lakers sin jakt på poäng. Linus Fröberg reducerade till 4-3 vid ett svagt ingripande av Gustavsson som tappade ett skott bakom sig som Fröberg enkelt kunde peta in. Detta innan kvitteringen kom från Andrew Calof med fyra minuter kvar att spela.

– Det första målet där i andra perioden ligger pucken där vid stolpen och det känns som att jag spelar som jag ska med foten mot stolpen. Men på något vänster lyckas den trilla in, säger Jonas Gustavsson till SVT Sport.

”Vi gör det fantastiskt bra”

Och det var just finländaren som avgjorde. Robert Rosén avancerade med pucken bakom Linköpings mål och när han tittade upp stod Kiiskinen ensam framför kassen. Från den positionen – med målvakt Gustavsson vänd med ryggen ut mot skytten – gjorde den 30-årige forwarden inget misstag.

– Jag tycker att vi gör det fantastiskt bra som kommer tillbaka. Ligger under med två mål inför sista och kommer in och spelar såpass bra som vi gör och tvingar fram en förlängning. Sedan har vi gubbar som kan avgöra där så, det var skönt, säger Viktor Fasth.

Detta var Växjös andra tvåpoängare här i inledningen av säsongen. I premiären besegrades Brynäs efter straffläggning.