New York Islanders center Bo Horvat försöker överlista Boston Bruins målvakt Linus Ullmark under straffarna. Foto: Peter K. Afriyie

Linus Ullmark hyllas efter ”största segern i år”

Uppdaterad
Publicerad

David Pastrnak satte segermålet i den tredje straffomgången när Boston Bruins slog New York Islanders med 5-4. Linus Ullmark räddade 34 skott och laget hyllades efteråt.

– Det var största segern i år, säger tränaren Jim Montgomery.

Det kanske kan verka märkligt att prata om årets största seger efter en straffseger i den 28:e omgången av grundserien efter en vårsäsong när laget radade upp rekord men Montgomery sparade inte på lovorden.

– Det är på grund av attityden på bänken. Det är första gången jag kände att det fanns energi, känslor och att alla trodde på det, säger Montgomery till AP.

Linus Ullmarks insats i målet framhölls efteråt.

”Fantastiskt jobb av Ullmark”

– Det är en sjuhelsikes seger för oss. Det var självklart ett fantastiskt jobb av Ullmark för att hålla oss kvar i matchen tidigt och sedan ett fantastiskt jobb när vi dödade spel i boxplay och i powerplay fick vi äntligen göra några viktiga mål, säger Pastrnak, tjecken som för tio år sedan spelade ett par säsonger med Södertälje SK.

Boston låg under hela matchen och kvitterade till 4-4 först med tre minuter kvar av ordinarie tid.

– Vi var fokuserade på uppgiften och klagade inte eller var negativa mot varandra eller något sådant, säger Ullmark.

I Islanders gjorde Simon Holmström, förflutet i HV71, 2-0-målet i den andra perioden och även ett mål i straffläggningen. Det var andra matchen i rad som Holmström gjorde mål – däremot sprack Islanders segersvit på fyra matcher.

I Carolina gjorde Filip Forsberg 6-5 för Nashville 35 sekunder in i förlängningen, hans tredje suddenmål den här säsongen. Det var även hans 16:e mål för säsongen och med det är han bäste svenske målskytt i NHL.

NHL

New York Islanders logo

New York Islanders

4 - 5

Boston Bruins logo

Boston Bruins

0-0, 2-2, 2-2, 0-0, 0-1
UBS Arena, Elmont, NY
Publik: 17255

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.