SVT-experten: ”Jättetråkigt för spelarna”

Uppdaterad
Publicerad

JVM ställs in efter covidfall.

SVT-experten Håkan Loob lider med spelarna som får åka hem.

– Många kommer tycka att det är jättejobbigt emotionellt, säger han.

I kväll kom beskedet att JVM ställs in. Detta efter covidutbrott i tre av de deltagande nationerna. SVT-experten Håkan Loob känner med alla inblandade.

– Jag känner med spelarna. För vissa är det här sista chansen att visa upp sig i en sådan här stor turnering, säger han.

Loob fortsätter:

– Många drabbas och min tanke går direkt till ledare, spelare och all publik som har köpt biljetter. Det är ett så stort och uppskruvat mästerskap. Men i grunden tänker jag mest på spelarna som har sett fram emot det här.

”Är sammansvetsade”

Han säger att ledarna i lagen har en viktig roll nu.

– Det är viktigt att ledarna kliver fram och levererar informationenen som behövs nu. Många kommer att tycka att det är jättejobbigt emotionellt, men samtidigt är lagen sammansvetsade.

Loob anser att det har spelats alldeles för få matcher för att utse någon vinnnare.

– Man får helt enkelt stryka det här mästerskapet. Det går inte att utse någon vinnare. Men det ska kommuniceras från IIHF också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.