Loobs hyllning: ”Så fort han skjuter är det livsfarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Patrik Karlkvist, 29, gör sin första säsong på SHL-nivå men leder skytteligan med 23 mål efter två nya fullträffar i segern mot Skellefteå ikväll. Då hyllas han av SVT-experten Håkan Loob.

– Så fort han skjuter blir det livsfarligt, säger han i ”Hockeykväll”.

Patrik Karlkvist har de senaste säsongerna gjort mycket poäng i hockeyallsvenska Modo. Förra säsongen misslyckades han i finländska Vasa Sport, men i år har han fått chansen i SHL-laget Oskarshamn.

– 23 mål av en så kallad nykomling. Det är fantastiskt. Han har ett så rappt handledsskott. Han är kanske inte den snabbaste, men han är så vass i anfallszon, säger Loob.

Tillsammans har Karlkvist och kedjekompisarna Fredrik Olofsson och Kim Rosdahl gjort 49 mål den här säsongen. Det är elva mål fler än kedjan som har producerat näst mest, Skellefteås med Linus Karlsson, Rickard Hugg och Jonathan Johnson.

– Det är en komplett kedja faktiskt, säger Loob om Oskarshamnstrion som har varit effektiv i numerärt överläge.

Den starkast lysande stjärnan målmässigt är Karlkvist.

– Han måste ju vara överraskad själv. Så fort han skjuter blir det livsfarligt, oavsett om han gör direkta mål eller det blir en retur till någon annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.