Lucas Raymond avgjorde mot Nashville – efter Forsberg och Nyqvists målkalas

Dubbla mål från både Filip Forsberg och Gustav Nyqvist.

Ändå var det Detroit som vann mot Nashville efter att Lucas Raymond avgjort matchen i övertid.

– Det här var en viktig vinst, säger matchvinnaren.

Nashville hade ledningen med 3-2 efter två perioder. Då hade Filip Forsberg gjort två mål och Gustav Nyqvist hade gjort ett och spelat fram till Forsbergs första.

Men Detroit vände på matchen och ledde 4-3 halvvägs genom tredje perioden, bara för att se Nashville kvittera matchen genom Nyqvist – den här gången framspelad av Forsberg.

Matchen gick då till förlängning och där var det en annan svensk som avgjorde då Lucas Raymond snärtade hem segern till sitt Detroit. En tung seger för Detroit som inför matchen förlorat sex av de sju senaste matcherna.

Bratt med fyra poäng

En annan svensk som var på spelhumör var Jesper Bratt. Han stod för fyra poäng, ett mål och tre framspelningar, när hans New Jersey besegrade Ottawa på bortaplan med 6-2.