Lucas Raymond gjorde båda målen när Detroit vann mot Minnesota. Foto: TT

Lucas Raymond gjorde båda målen i Detroits vinst

Uppdaterad
Publicerad

Lucas Raymond gjorde båda målen när hans Detroit vann 2–1 hemma mot Minnesota. Målen innebär säsongens två första för succésvensken.

– Det känns skönt att sätta två mål, men jag har inte varit för orolig, säger han till nhl.com efter matchen.

Lucas Raymond fick en kalasstart på sin NHL-karriär föregående säsong, och kom med sina 23 mål delad tvåa i den totala skytteligan för rookies.

Den här säsongen har det gått trögare med målskyttet, men ikväll blev han hjälte när Detroit Red Wings bröt sin förlustsvit på två matcher.

– Det känns skönt att sätta två mål, men jag har inte varit för orolig. Jag fokuserar på att spela på rätt sätt, och jag visste att bra saker skulle hända, säger han efter matchen.

Dylan Larkin assisterade till båda Raymonds mål.

– Raymond sätter sig själv i bra positioner, och han har ett snabbt skott. Jag tror jag hade två mål på åtta matcher mitt andra år också, så jag sa till honom att vi ligger lika, säger han efter matchen.

Filip Gustavsson vaktade kassen för Minnesota, och mäktade med att rädda 23 skott.

KLIPP: Elias Pettersson knackade läcker int 4–3 mot Seattle

NHL

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

2 - 1

Minnesota Wild logo

Minnesota Wild

1-1, 1-0, 0-0
Little Caesars Arena, Detroit, MI
Publik: 17364

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.