Luleås Jack Connolly efter 3-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Djurgården Foto: Bildbyrån.

Luleås starka offensiv knäckte Djurgården

Luleå besegrade Djurgården tämligen komfortabelt med 4-1 hemma. Norrbottningarnas starka offensiv och forechecking blev segerreceptet.

– Vi gjorde en ganska bra match, bra offensiv press som gjorde att vi skapade mycket. Skönt med en hemmaseger före uppehållet, säger tvåmålsskytten Jack Connolly.

Djurgården hade kontrollen i första perioden och tog även ledningen genom Alexander Falk som dök vid ena stolpen och rakade in ledningsmålet.

Det blev en ändrad matchbild i andra perioden. Luleå spelade kompakt och gav sällan motståndarlaget läge att skapa kvalitativa chanser. Norrbottningarna var också ofta först på de lösa puckarna.

Hemmalagets spelövertag lönade sig. Luleå lyckades kvittera genom Niklas Olausson som blev snyggt framspelad av Robin Kovacs. Och i slutet av den andra perioden var vändningen ett faktum när Jack Connolly höll sig framme och styrde in 2-1-målet bakom Adam Reideborn.

Luleå radar upp segrar

Det blev just Reideborn i bortakassen som var anledningen till att siffrorna inte rann iväg. Luleå hade fina chanser men utan att kunna utöka ledningen.

Amerikanen Connolly kunde säkra hemmaseger efter sitt andra mål i matchen i öppen kasse. Jesper Sellgren strödde salt på såret när även han slog in en puck i öppen kasse.

Djurgården har i och med förlusten fyra förluster på sina fem senaste matcher. Luleå fortsätter sin starka frammarsch och har nu fem raka segrar i seriespelet.