Luleås Sara Grahn var en bidragande orsak till att Luleå ånyo besegrade HV71. Foto: Bildbyrån

Klar seger igen för Luleå

Luleå gjorde precis som i premiären, genom att vinna finalreprisen klart över HV71. I seriepremiären för en månad sen blev det 4-0. Den här gången vann laget med 4-1 (1-0, 2-0, 1-1).

Matchen var riktigt jämn i första perioden men när Luleås målvakt Sara Grahn spikade igen slank en puck förbi Alba Gonzalo i HV:s mål, ditförpassad av Petra Nieminen.

Även andra perioden var spelmässigt jämnn, men Luleå var skickligast på att utnyttja när HV71:s försvar tappade koncentrationen för ett ögonblick. Linn Petersons 2-0-mål kom efter en 3-1-situation där Luleå gjorde en snabb spelvändning. Gonzalo räddade första skottet men kunde inte ta returen.

Luleås 3-0 kom efter en lång passning från egna målet från Petra Nieminen som frispelade Johanna Fällman vid offensiva blå. Fällman gjorde inget misstag.

Grahn omutlig

HV försökte och försökte men Sara Grahn i Luleåkassen var helt omutlig. Det, i kombination med oskärpa, gjorde att HV71 inte lyckades få dit en puck förrän det var försent. Danielle Stone reducerade till 1-4 med knappt fem minuter kvar av matchen

Andra matchen i dubbelmötet Luleå-HV71 sänds söndag från 13.55 i SVT Play och 14.15 på SVT1.

KLIPP: Nya förbundskaptenen: ”Klubbarna måste anstränga sig för att välja svenskor” (26 september 2020)