Olli Jokinen hyllade Luleå efter matchen. Foto: SVT

Isac Brännström hattrickhjälte för Luleå

Isac Brännström var stor segerarkitekt då Luleå vann en CHL-rysare mot finländska Jukurit. Han stod för ett hattrick då norrbottningarna vann med 4-3 på hemmais. Efter matchen hyllades Luleå av NHL-ikonen Olli Jokinen.

– Det är ett jävla bra lag. De är en av favoriterna till att vinna hela turneringen, säger Jokinen, nu Jukurit-tränare, till SVT Sport.

Det var gästande Jukurit från S:t Michel som gick upp i en 2-0-ledning. Först genom talangen Niko Huuhtanen som passade på då Pontus Själin tappade klubban och sedan Otto Mäkinen i numerärt överläge.

Innan den andra perioden var över fick Isac Brännström in reduceringen från nära håll. Då var det Luleås tur att vara en man mer.

KLIPP: Hör intervjun med NHL-ikonen

I början av den avslutande perioden satte Einar Emanuelsson en läcker passning till Juhani Tyrväinen som fick göra mål på sina landsmän.

Men Jukurit tog tillbaka ledningen. Jesper Piitulainen kom fri, fejkade skott och rundade Matteus Ward i Luleå-målet.

Kedjan med Brännström, Tyrväinen och Emanuelsson fortsatte ändå att imponera. Brännström var stark framför kassen och fick in kvitteringsmålet till 3-3 genom en snygg styrning.

Med sex minuter kvar av ordinarie speltid var 24-årige Brännström framför målet igen och då fick han in ännu ett mål. Det blev också segermålet.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi tar över matchen och visar att vi är ett bättre lag, säger Luleåtränaren Thomas Berglund.

I och med segern har Luleå vunnit samtliga av sina tre inledande matcher i årets Champions Hockey League-gruppspel. Man fortsätter med en hemmamatch mot Sparta Prag på söndag.