Emma Nordins poängshow sänkte Linköping

I SDHL:s sista omgång kunde inte Linköping rå på den, redan klara, serieledaren Luleå. Emma Nordin var hemmalagets farligaste vapen framåt och stod för två mål och en assist i hemmasegern med 4–0.

Luleås stjärnforward Emma Nordin är med i toppen av både poäng- och skytteligan – och när Linköping kom på besök bevisade hon återigen sin imponerande förmåga att producera både mål och poäng i offensiven.

Efter tre utvisningar utan utdelning kunde Nordin i mitten av den första perioden kliva över blålinjen och med ett distinkt skott sätta matchens första mål. Knappt sex minuter senare var 27-åringen framme igen. Denna gång med en utsökt flippass till Petra Nieminen som enkelt kunde lägga in pucken mellan benen på Linköpings målvakt Eveliina Suonpää till 2–0.

I slutskedet av den första perioden var sedan Sidney Morin millimeter ifrån reduceringen med ett ribbskott men målen för Linköping uteblev i matchens första 20 minuter.

”Det viktigaste är att vi vann”

3–0-målet blev sedan en repris av 2–0-målet fast denna gång stod japanskan Chiho Osawa för framspelningen och Nordin var den som vände upp för ett direktskott. Landslagsforwarden som med sitt 31:a mål för säsongen går för en seger i skytteligan.

Luleå vann tillsist med 4–0 efter att Michelle Karvinen brutit in och på egen hand sprätt upp 4–0 i nättaket.

– Vi har bra bredd i laget och har många som kan göra mål. Jag försöker bara göra mitt bästa varje byte och se framåt, det viktigaste är att vi vann och jag är jätteglad, säger Karvinen till C More efter matchen.