Luleå avgjorde på straffar

Luleå vann mot Örebro på straffar med 4-3. Örebro vände ett 0-3-underläge under ordinarie tid och tvingade fram en förlängning samt straffar där Luleås Patrick Cehlin blev matchvinnare.

Luleå såg ut att gå mot en enkel seger hemma mot Örebro då de i slutet av den andra perioden ledde med 3-0. Niklas Olausson och Anton Hedman gjorde Luleås mål i den första perioden och i den andra utökade Johan Harju till 3-0.

– Jag tycker att vi har bra powerplay och ett bra spel, det kändes riktigt skönt att sätta dit den, säger Johan Harju till Cmore i pausvilan.

Örebro ryckte upp sig

Med bara två minuter kvar av perioden stod Örebro för en rejäl uppryckning. Libor Hudácek satte Örebros 3-1 reducering och 48 sekunder senare slog Daniel Viksten till med 3-2.

– Vi slarvar och ger dem för mycket tid när de jagar mål och sätter press. Vi måste våga attackera i egen zon, sa Johan Harju inför den tredje perioden.

Snabb kvittering

Örebro fortsatte sin forcering och tidigt i tredje perioden var kvitteringen ett faktum då Tom Wandell hittade nät. 3-3 stod sig ordinarie tid och i förlängningen vilket gjorde att matchen fick ett straffavgörande. Örebro missade sina två straffar samtidigt som Patrick Cehlin för Luleå satte den avörande straffen.