Luleå säkrade seriesegern efter 19:e raka vinsten

Luleås överlägsenhet i SDHL fortsätter och nu är seriesegern säkrad.

Detta efter att man besegrat AIK på bortais med 5-1, vilket var norrbottningarnas 19:e raka seger.

Det blev aldrig spännande när Luleå var på besök i Stockholm för att möta AIK.

Redan efter fem minuters spel hade gästerna gått upp till en 2-0-ledning genom mål av Emma Nordin och en av lagets danska forwards, Nicoline Sondergaard Jensen.

Under mittperioden blev Nordin tvåmålsskytt, samtidigt som även Josefine Hoegh Persson och Petra Nieminen passade på att hitta nätmaskorna.

Rejält målvaktsmisstag

I den tredje perioden såg Luleå ut att gå mot en hållen nolla, men då stod målvakten Tindra Holm för ett rejält misstag när hon skulle plocka ner ett skott från halva planen.

AIK:s Lisa Johansson slängde en puck mot mål med tre minuter kvar att spela, Holm släppte den förbi sig och kollade länge efter hål i sin plockhandske efter det misstaget.

Men mer än ett tröstmål blev det inte för AIK som fick se Luleå fira segern, 5-1.