Luleå slog SDE med 4-0 – leder serien Foto: Bildbyrån

Luleå hemmavann – på bortaplan

Uppdaterad
Publicerad

Luleå sköt hela 57 skott på mål mot SDE. Det resulterade i fyra mål framåt. Det betydde 4-0 och att Luleå drygar ut sin serieledning. Ett mörkt moln tornade dock upp sig – Michelle Karvinen klev av skadad.

Som väntat hade Luleå inga problem att besegra SDE på den tillfälliga hemmaplanen i Vilhelmina. Hemmalaget tog sin femte seger av fem möjliga, via 4-0.

Redan efter tre minuter fick den ”nya” hemmapubliken jubla. Då gjorde Jenni Hiirikoski sitt första mål för säsongen. Hon satte 1-0 i powerplay.

Men det var i den andra perioden det mesta hände. Då sköt Luleå hela 27 skott, tre gick i mål, och det var Emma Nordin som satte slutresultatet 4-0 i boxplay.

Luleå-stjärnan Michelle Karvinen fick kliva av efter den andra perioden. Enligt Norrbottens-Kuriren ska hon ha problem med en handskada.

Luleås galna målskillnad

– Det är en säkerhetsåtgärd. Det är en gammal skada som stör mig, men jag tror inte att det är någon större fara, säger hon till Norrbottens-Kuriren.

Luleå leder serien på 15 poäng. Laget har den otroliga målskillnaden 20-1 efter fem matcher.

De leder före HV71 som precis som Luleå tog en granitsäker seger under kvällen. Laget låg visserligen under med 1-0 mot Brynäs, men stod för en stark vändning och vann med 4-1. Sanni Hakala sköt 4-1 – hennes fjärde för säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.