Petter Emanuelsson, i mitten, stod för tre poäng mot Oskarshamn. Foto: Bildbyrån

Luleå tog första poängen på bortaplan

Inför matchen hade Oskarshamn full pott på hemmaplan, medan Luleå hade noll poäng på bortaplan. Men tre raka skulle det inte bli för något av lagen, för efter stor dominans i spelet så vann Luleå med 4-2.

Men segern var trots dominansen inte given. För liksom tidigare matcher så fortsatte Oskarshamn att vara effektivt, och tog till vara på chanserna de fick. Redan efter fem minuter fick nämligen Johannes Salmonsson ett friläge direkt från utvisningsbåset, och satte snyggt 1-0 bakom Joel Lassinantti.

Men mycket mer än så blev det inte för Oskarshamn i första perioden. Laget fick endast iväg fyra skott på mål, och tillbringade stora delar av perioden i egen zon. Då kom även baklängesmålen. Förra säsongens serietvåa vände snabbt på steken och inom loppet av tre minuter gjorde Luleå både 1-1 och 1-2.

Men liksom första perioden så skulle hemmalaget öppna även andra perioden med ett tidigt mål. Den här gången när Filiph Engsund, med sin tvillingbror Oscar i Luleå, satte kvitteringen. Men glädjen skulle bli kortvarig, för exakt tre minuter senare återtog Luleå ledningen genom Nils Lundkvist.

I tredje perioden försökte Oskarshamn att jaga en kvittering, men kom aldrig riktigt nära. Laget fick endast iväg fem skott på mål i jakten, istället blev det 4-2 till Luleå efter att Carl Mattsson punkterat matchen i tom bur.