Luleå tog ny seger i SDHL. Foto: TT

Luleå tog revansch på Leksand

Luleå förlorar inte speciellt ofta i SDHL. Lagets enda två förluster den här säsongen har kommit inom loppet av två dagar mot Leksand.

I dag tog Luleå revansch mot dalalaget.

Luleås hittills enda två förluster under ordinarie tid den här säsongen har kommit mot Leksand – dessutom på Luleås hemmaplan. Men i det tredje mötet lagen emellan var Luleå på hugget direkt från start på bortais.

Nathalie Ferno satte 1–0 till gästerna drygt 13 minuter in i den första perioden och mindre än en minut senare hade Josefine Hoegh Persson utökat. Leksand reducerade i den andra perioden, men Luleå höll undan för seger med 2–1.

Luleå kliver i och med segern upp på andra plats i den mycket haltande tabellen. Modo leder, sex poäng före Luleå – men med fem matcher mer spelade.