Luleå utklassade Leksand – kan mötas i kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Luleå visade klass då de slog Leksand med 9-2 på hemmais. Segern innebär att Luleå har säkrat andraplatsen i grundserien bakom HV71.

– Det är klart att vårt mål är att gå till final, säger Luleås Ronja Savolainen till SVT Sport.

Det var faktiskt gästande Leksand som tog ledningen genom Brooke Boquist, men sedan satte Luleå gasen i botten.

Petra Nieminen kvitterade och innan perioden var slut var ställningen 3-1. Ronja Savolainens 3-1-mål var en riktig godbit då hon fick pucken i egen zon och stod för en strålande soloprestation som slutade med pucken i nätmaskorna.

– Det är väl lite tur också, men det är skönt att göra mål, säger backen Savolainen.

I början av andra reducerade Leksand, men sedan var det finländsk show igen. Michelle Karvinen, Jenni Hiirikoski, Karvinen igen, Savolainen igen och plötsligt var ställningen 7-2.

Emma Nordin och japanskan Chiho Osawa såg till att resultatet blev 9-2.

Luleå sköt hela 52 skott i segern, dubbelt fler än motståndarna.

– Det är en rolig match att spela. Luleå är ett bra lag, men jag tycker också att vi gör det bra. Det är i slutet vi tappar lite, säger Leksands 15-åriga talang Nicole Hall.

I och med Leksand just nu är sjua i SDHL och Luleå/MSSK kommer att sluta tvåa så är det sannolikt att de kommer att mötas i kvartsfinal. Tre omgångar återstår i ligan.

SDHL

Luleå HF logo

Luleå HF

9 - 2

Leksands IF logo

Leksands IF

3-1, 3-1, 3-0
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 305

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.