Emma Nordin gjorde det avgörande målet för Luleå mot Brynäs. Foto: Bildbyrån

Det krävdes straffar för att skilja på SDHL:s seriesuveräner Luleå och Brynäs.

Där blev Emma Nordin matchhjälte med den avgörande straffen.

Efter segern går Luleå upp i ensam serieledning.

Överlägsna Luleå och Brynäs stod på samma poäng inför lördagens möte i Luleå och det blev en jämn match.

Michela Cava gjorde 1-0 till hemmalaget efter fem minuter, hennes 26:e mål för säsongen, innan Brynäs kvitterade genom Anna Meixner i slutet av perioden.

Fler mål än så blev det inte under ordinarie tid och det krävdes straffar för att få till ett avgörande.

I straffläggningen blev Emma Nordin matchhjälte när hon satte den andra och avgörande straffen för Luleå.

Laget går tack vare den extra poängen upp i ensam serieledning med 78 poäng.

I dagens andra matcher vann Linköping med 6-1 över jumbon Göteborg HC och Modo vann stort, med 5-1, mot nästjumbon Leksand.