Meaghan Mikkelson Foto: TT Nyhetsbyrån

Luleå värvar dubbel OS-guldmedaljör

Uppdaterad
Publicerad

Luleå leder redan SDHL. Nu gör laget en jätteförstärkning i jakten på SM-guldet.

Dubbla OS-guldmedaljören Meaghan Mikkelson, 33, förstärker laget.

– Hon är ett proffs ut i fingerspetsarna. Folk här förstår nog inte hur stor hon är,säger tränaren Fredrik Glader i en livesändning på Luleå Hockeys hemsida.

Mikkaelsons meritlista är imponerande. Kanadensiskan vann OS-guld såväl i Vancouver 2010 som i Sochi 2014 och är även uttagen till OS-tuneringen i Pyeongchang i nästa månad.

Mikkelson, som ansluter till Luleå efter OS, får nu spela hockey i samma stad och klubb som hennes yngre bror Brenden Mikkelson.

– Jag är förväntansfull. Jag har hört från Brendan vilken bra hockeyklubb och stad det är. Förhoppningsvis kan jag komma över och hjälpa laget att bli framgångsrikt i slutspelet. Att få chansen att spela i samma stad som honom är en dröm som går i uppfyllelse, säger Meaghan Mikkelson i en livesändning på Luleå Hockeys hemsida.

Meaghan Mikkelson har spelat sju VM-turneringar och var med och vann VM-guld 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.