Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Luleås Filip Pyrochta (nr 55) testar Emil Larmi i Växjömålet. Foto: TT

Luleå tvingade fram Game 7 – avgörs i Växjö på tisdag

Uppdaterad
Publicerad

Luleå kändes uträknat i onsdag när man fick två spelare skadade och föll i sudden med 2-3 mot seriesegraren Växjö. Men efter två raka segrar har man utjämnat kvartsfinalserien till 3-3 efter 2-1-segern i dag.

– I dag gör vi den bästa matchen totalt sett och tryckte tillbaka dem. Vi har haft en bra defensiv med spelare som krigat i många år, säger Luleås målvakt Joel Lassinantti till C More efter sina 20 räddningar.

Publiken levde med och känner hopp.

– Det är gåshud, säger Lassinnantti om stämningen i Norrbotten Coop Arena.

Nu avgörs det i Växjö på tisdag. Växjö försökte med utplockad målvakt i slutminuterna som slutade med slagsmål. Luleås målvakt Joel Lassinantti storspelade även om han inte hade så mycket att göra när Växjö inte hade ett enda skott på mål i den sista perioden.

Växjö utan skott på mål i tredje perioden

Luleå vann skotten i den sista perioden med 4-0 trots att man då ledde matchen.

– Ja, du hör själv, det är ju jättedåligt. Skjuter man inte skott på mål kan man inte vinna, säger Växjös tränare Jörgen Jönsson.

Han fick inte igång sitt lag när den andra matchbollen skulle slås in.

– Det är besvikelse, tycker inte att vi får den sista pushen men det är ett bra Luleå och vi får inte ut maxprestation av våra spelare, säger Växjös tränare Jörgen Jönsson.

Luleå vände ett 0-1-underläge mot Växjö till 2-1 halvvägs i den första perioden. Luleå spelade fem mot tre och Växjöboxen blev nedtryckt framför den egna målvakten Emil Larmi. Juhani Tyrväinen fick iväg ett tungt skott för 2-1.

I andra hade norrbottningarna flera chanser att utöka till 3-1 men Växjö kunde freda sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.