Luleå stod för mäktig vändning i Växjö med fyra mål på fem skott i tredje perioden. Foto: Bildbyrån

Luleå stod för mäktig vändning i Växjö

Fyra mål på fyra skott.

I powerplayspelet efter Daniel Rahimis matchstraff vände ett effektivt Luleå mot Växjö och vann med 5-3 i Vida Arena.

Växjö gick mot tolfte segern på de senaste 13 matcherna. Då drog försvarsjätten, Daniel Rahimi, på sig ett matchstraff efter en huvudtackling mot Luleås unge forward, Einar Emanuelsson.

”Där vi vinner matchen”

I det läget ledde smålänningarna matchen med 3-1. Fyra minuter och fyra skott senare, hade ett oerhört effektivt Luleå vänt matchen till en 5-3-ledning.

– Vi gör fyra på fem minuter och det är där vi vinner matchen. Första målet är jätteviktigt till 3-2 och sedan flyter det på. Det vi ville hitta funkade och även nästa PP-lina går in och gör mål. Det är där vi vinner matchen, säger Luleås lagkapten, Niklas Olausson som stod för två assist i matchen, till C More.

Till sist blev det fyra mål på totalt fem skott av Luleå i den tredje perioden.