Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Luleås tränare inför avgörandet: ”Måste ha hörselskydd i båset”

Uppdaterad
Publicerad

SM-finalserien mellan Luleå och Färjestad kommer att avgöras i en avgörande sjunde match inför en fullsatt arena i Norrbotten. Trycket från fansen kommer att vara galet påskruvat.

– Det känns som om jag måste ha hörselskydd i båset, säger Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund till SVT Sport.

Redan efter tolv minuter ledde Färjestad med 2-0 i den sjätte finalen i måndags och uppförsbacken blev för brant för Luleå som förlorade med 3-1 och nu har den sjunde matchen på hemmaplan klockan 19.30 på torsdag. Hittills har alla vinster gått till hemmalaget.

– Nu har vi hemmaplan och det ska avgöras i en sjunde match. Det är bara att gratulera dem som får chansen att se matchen live, säger Luleås huvudtränare Thomas ”Bulan” Berglund.

Han är förberedd på en stämning utöver det vanliga.

– Det känns som om jag måste ha hörselskydd i båset. Det kommer så klart att vara en sagolik stämning med mycket förväntningar och vi ska göra vårat. Vi ska jobba hårt och komma ut bättre än senast och det ska vi visa, lovar Berglund.

”Måste få bort ängslan”

Backen Erik Gustafsson tycker att laget var för försiktigt inledningsvis i Karlstad.

– Vi måste bort med den ängslan som vi hade i första perioden. Jag tror att vi lärt oss läxan och kommer ut med gasen i botten och verkligen spelar ut och spelar vår hockey. Då har vi en bra chans att vinna den matchen, säger Gustafsson.

– Det är bara att ladda om. Båda lagen har ett enormt stöd på hemmaplan och det har varit avgörande hittills med energin, säger Gustafsson.

Brendan Shinnimin brände ett öppet mål-läge, pucken i stolpen, när Luleå jagade vid underläge 0-2 i Karlstad.

– Vi ska komma ut hårt och spela med slutspelssjälvförtroende. Gör vi det har vi en stor chans att vinna. Nu finns det ingen återvändo. Det är sista matchen för säsongen. Att få vara med om en Game 7 är det roligaste man kan vara med om. Man kan inte begära något mer än det för att avgöra mästerskapet och jag ser fram emot det, säger Shinnimin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.