Lundqvist nådde 20 000 i förlust

20 000.

Så många räddningar har nu Henrik Lundqvist gjort i NHL.

– Det betyder mycket att vara på en lista med dessa namn, säger han.

Den svenske målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist är nu en av femton målvakter som genom tiderna gjort 20 000 räddningar i NHL. Lundqvist nådde milstolpen när hans New York Rangers förlorade mot Ottawa.

tweet

I natt i Canadian Tire Centre gjorde han tjugosju räddningar. Det första skottet som han släppte förbi sig i matchen kom efter fyra minuters spel. Gästerna med felpass mitt i rinken och Bobby Ryan utnyttjade misstaget. Rangers kvitterade i andra perioden genom Michael Grabner, men ett handledsskott av Cody Ceci gav Ottawa återigen ledningen, 2–1.

Åtta sekunder in i den tredje perioden satte Zack Smith målet som blev avgörande i matchen som Ottawa till slut vann med 3–2.

– En vinst fixar allt. Alla blir på bra humör, säger Ottawas målvakt Craig Anderson till nhl.com.