Lundqvist omkullkörd: ”Svårt att spela som jag ville”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist hamnade i fokus när Tre Kronor förlorade VM-premiären mot Tjeckien med 2-5 i Bratislava. Han blev intryckt i målet när Tjeckien gjorde det matchavgörande målet.

– Jag hade svårt att spela som jag ville, säger Lundqvist till SVT Sport om situationen.

Det blev en tung start mot ett bra Tjeckien, som Tre Kronor också förlorade mot i Euro Hockey Tour förra veckan, då med 0-3.

– Jag är besviken så klart över att vi inte kan börja med en vinst men tjeckerna var bra och man får ge dem credd. Halvvägs in i matchen kändes det som om vi fått matchen dit vi ville. Vi ledde med 2-1 och hade lite under kontroll. De fick mycket energi vid 2-2 och 3-2.

Ishockey-VM

Hade du någon kommunikation innan tränarna utmanade tjeckernas 3-2-mål?

– Nej, de kollade på video och de hade pratat med folk där upp, det behövdes inte. Beslutet kom från dem. Jag har inte sett situationen och inte sett någon repris men jag hade svårt att spela på tredjepucken, svårt att spela som jag ville, säger Lundqvist om det matchavgörande målet där han trycktes in i målet efter att en tjeckisk spelare gått omkull.

Tre Kronors ledning ansåg att spelarna tappade fokus.

– Det finns en hel del att jobba på. Som lag måste vi upp och spela ishockey. Nu blev det för mycket fokus på att de (tjeckerna) dök och att handskar kom upp i ansiktet, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

VM

Tjeckien logo

Tjeckien

5 - 2

Sverige logo

Sverige

1-0, 1-2, 3-0
Bratislava
Publik: 8723

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet