”Henke” har släppt in elva mål på sex matcher. Foto: TT Nyhetsbyrån

Lundqvist stabil när Rangers gick vidare: ”Stärker oss”

Uppdaterad
Publicerad

New York Rangers är klart för kvartsfinal i NHL-slutspelet. Henrik Lundqvist släppte bara in ett mål när de slog Montreal med 3-1 i den sjätte åttondelsfinalen.

– Det är klart att det här stärker oss, säger Lundqvist.

Rangers norske forward Mats Zuccarello gjorde två av lagets tre mål i matchen som slutade 3–1.

Henrik Lundqvist vaktade kassen och stod för 27 räddningar, bland annat en med tån då knappt två minuter återstod. Totalt har svensken släppt in elva mål på sex åttondelsfinaler och imponerat i slutspelet under hans förmodligen tuffaste säsong i NHL.

– Varje matchserie här betyder otroligt mycket. Det är så otroligt mycket jobb som går in i varje serie och att slå ut Montreal, som är ett riktigt bra lag och har Carey Price i målet... det är klart att det stärker oss, säger Lundqvist.             

Rangers är vidare med 4-2 i matcher och får nu möta Ottawa eller Boston i kvartsfinalerna.        

– Vi har pratat om det internt, att runda 1, 2 och 3 inte kommer vara någon skillnad, säger ”Henke”.

– Det är så otroligt jämnt mellan lagen nu så det är lika svårt att vinna den här rundan som nästa. Det krävs bara att vi laddar om och gör lika bra jobb i nästa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.