Lundqvists hälsning: ”Jag har bra energi”

Uppdaterad
Publicerad

En månad efter operationen.

Nu skickar Henrik Lundqvist en första hälsning.

”Jag känner mig stark”, skriver han på Instagram.

Stjärnmålvakten Henrik Lundqvist repar sig efter sin hjärtoperation, som han tvingades göra på grund av ett hjärtfel. Och  återhämtningen ser ut att gå väl för 38–åringen.

På sitt Instagramkonto, med 585 000 följare, har han lagt upp ett klipp där han filmar sig själv på en snötäckt gata i New York. Där hoppas han att alla mår bra, och berättar själv att han rör sig runt och att han själv mår bra.

”Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig den första månaden efter operationen. Fyra veckor i dag och jag känner mig stark, både kroppen och sinnet är fyllda med positiv energi. Återhämtningen går bra”, skriver han i inlägget.

Missar säsongen

Lundqvists nya NHL-klubb Washington Capitals svarar med ett hjärta. Och tidigare lagkamraten i New York Rangers, Brendan Lemieux, kommenterar med en kungakrona-emoji.

Operationen och återhämtningen från den gör att Lundqvist missar hela den pågående NHL-säsongen. Den som skulle bli målvaktens första i Capitals efter 15 säsonger i New York Rangers.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.