Måldiscot som räddade Frölunda – klart för final

Uppdaterad
Publicerad

Frölunda är i CHL-final för femte gången de senaste sex åren.

Laget får kanske skicka ett extra tack till Luleås sekretariat för det.

I slutminuterna startade måldiscot i arenan när hemmalaget hade en jättechans att kvittera.

5.21 återstod av CHL-semifinalreturen mellan Luleå och Frölunda när ställningen var 3-1 till gästerna (totalt 5-4 göteborgarna). Då gick måldiscot i arenan.

Hemmalaget hade en jättechans att kvittera dubbelmötet när någon i sekretariatråkade trycka på knappen. Istället för få chansen var domarna tvungna att blåsa av spelet och kontrollera det hela. Det visade sig sedan att pucken aldrig ens varit i närheten av att gå in.

Där förstördes hemmalagets kväll.

Frölunda höll undan och vann med sammanlagt 5-4. Laget är nu klart för sin femte CHL-final de senaste sex åren. Där väntar nu tjeckiska Mountfield HK, som besegrade Djurgården, den 4 februari.

Hos göteborgarna blev en jubilerande Joel Lundqvist, tillsammans med Ryan Lasch, stora matchvinnare. Det tredje målet i matchen gjorde Rhett Rakshani. Luleås enda målskytt blev Juhani Tyrväinen.

– Vi har en målvakt som står på huvudet och vi har lite tur. Det är väldigt små marginaler, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till SVT Sport.

Champions Hockey League

Luleå HF logo

Luleå HF

1 - 3

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-0, 0-1, 0-2
Coop Norrbotten Arena, Luleå
Publik: 4305

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.