Målexplosion i Oskarshamn – tre mål på 23 sekunder

Leksand slog serieledande Oskarshamn med 7-4 på bortais i hockeyallsvenskan och i mitten av den första perioden blev det rejält fart på målproduktionen. Då blev det tre mål på 23 sekunder – två för hemmalaget Oskarshamn och ett för Leksand.

– Det är inte en tränares dröm när det blir såhär, men givetvis är det skönt när man vinner, säger tränaren Leif Carlsson.

Leksand tog ledningen efter knappa tre minuter genom Tor Immo, men det dröjde knappa tio minuter innan målexplosionen kom.

Först gjorde Thomas Valkvae-Olsen sitt elfte mål för säsongen, 14 sekunder senare vann Oskarshamn tekningen och gick till ett anfall som Filiph Engsund avslutade genom att sätta in en retur.

Efter nästa tekning räckte det med nio sekunder innan Filip Sveningsson satte kvitteringen.

Lagen fortsatte sedan att ösa på. I slutet av andra gjorde Oskarshamn 3-2 genom Joakim Thelin, men drygt sex minuter in i andra kom två snabba mål igen.

Först gjorde Nolan Zajac 4-2 och bara knappa minuten senare reducerade ANton Karlsson för Leksand.

Tio minuter senare fullbordade Leksand vändningen genom ett till mål av Valkvae-Olsen och ett av Tobias Forsberg.

I den sista perioden drygade de sedan ut genom Oskar Lang och Linus Persson.